Culinare necesse est!

Mindenfőző-mindenevő vagyok. Váncsa rajongó, már a Gróf Rétestészta óta, kb. Bár ez nem recept volt.

Friss topikok

  • húsgombóc: @juhizs: vedd úgy, hogy meghívtalak egy töltött akármire. (2012.06.26. 21:39) Átlagos délelőtt
  • húsgombóc: @zold290: Oppsz! Ritkán nézek be. :) Van egy csomag Hosan tip. pohánka tésztám, és valóban 67 % b... (2012.06.22. 10:43) Hogy készül a soba tészta - Japán 4.
  • húsgombóc: Igen, kása is lehet - akár sósan, akár édesen. (2012.05.24. 14:03) Pohánka =hajdina
  • húsgombóc: @zsanuária: Egyetértek. :) Néha nemkem is az az érzésem, egy-egy blog olvasásakor, hogy sosem főz... (2010.11.02. 14:56) A gasztroaffektálás természetrajza
  • Magdus01: Jó, jó a rigójancsi, de nekem van egy jobb. A tésztája liszt nélküli. Ha érdekel, majd megírom. (2010.04.09. 13:02) Háromnegyed rigójancsi

Jó, tudom! már megint gombás kaja...

2008.04.20. 21:53 - húsgombóc

Címkék: gomba rétes kucsma

Szóval végre  - face to face - kapcsolatba kerültem némi kucsmagombával. Eddig csak képről és mesékből ismertem. Nem én találtam, vettem. Na, erre kellett vetemedjek, szégyenszemre - de sajnos mostanában nem volt időm, lehetőségem gombászni. Mire meg lenne, arra lefut a kg.szezon.

Itt a "drágaszágom" (szó szerint is)

 

 

 

 

 

 

 

 

Halat sütöttem, rizskörettel és savanyú szilvával. Ehhez gondoltam, hogy kipróbálom a kucsmát. Nagyobb részét hagymán párolva, néhányat csak blansírozva lefagyasztottam.

A többiből pedig gombásrétest sütöttem.

A friss felszeletelt kucsmát és néhány szárított vargányát, illatos rókát, trombitát megpároltam só,bors,kakukk és borsikafűvel, majd egy jó marék rizst dobtam rá, puhuljanak együtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mirelit levelestésztába csavartam az elkészült gombarizottót és megsütöttem.

 

Hát ez így elég bizarr.

 

 

 

 

 

 

 

Így már nem annyira. Megszórtam egy kis reszeltsajttal.

 

 

 

 

 

Legközelebb vékonyabbra sodrom a tésztát, kicsit féltem, hogy átázik és szétesik, de nem.

A hallal és a szilvával tálaltam.

Igazat megvallva nem én találtam ki ezt a gombakaját. Az ötletet a Gombakalauz inyenceknek c. R&F Volk átal jegyzett könyvből vettem. Kicsit másképp, saját ízlésemhez alakítva készült el.

Elfogyott.

Hidegen is finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://husgomboc.blog.hu/api/trackback/id/tr29434588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chriesi · http://almondcorner.blogspot.com/ 2008.09.26. 11:35:46

Imádom a gombás ételeket. Nyamm!


süti beállítások módosítása