A múlt héten gombászással múlattuk az időt. Ilyenkor, ha van gomba, természetesen azt eszünk reggel-délben-este. Persze olyan kevés gomba még nem került a kosarunkba, hogy ne tudtunk volna valami finomat összedobni belőle.
Idén az őzláb éve van, mindenhol, mindenki kosárszámra gyűjthetett, az unalom és a hűtőkapacitás vetett gátat a további felhalmozásnak. Szárítottam is két üveggel. Fotó később.
A jó szerencsénk hozzájuttatott egy szegény, szerencsétlen dámszarvas első combjához és gerincének (karaj?) egy részéhez.
A kettő (őzláb,dámláb) kombójából született a péntek esti vacsoránk:
Némi bacon szalonnát megsütöttem cserépben.
Ráborítottam egy lecsóalapot...
..később a kockázott dámhúst, és a szükséges fűszerekkel puhára főztem.
Ekkor jött belé az őzláb, és néhány perc múlva már tálalhattuk a finom vacsorát.
Főtt krumplival, puha kenyérrel.
Nagyoooon finom volt!!!