Culinare necesse est!

Mindenfőző-mindenevő vagyok. Váncsa rajongó, már a Gróf Rétestészta óta, kb. Bár ez nem recept volt.

Friss topikok

  • húsgombóc: @juhizs: vedd úgy, hogy meghívtalak egy töltött akármire. (2012.06.26. 21:39) Átlagos délelőtt
  • húsgombóc: @zold290: Oppsz! Ritkán nézek be. :) Van egy csomag Hosan tip. pohánka tésztám, és valóban 67 % b... (2012.06.22. 10:43) Hogy készül a soba tészta - Japán 4.
  • húsgombóc: Igen, kása is lehet - akár sósan, akár édesen. (2012.05.24. 14:03) Pohánka =hajdina
  • húsgombóc: @zsanuária: Egyetértek. :) Néha nemkem is az az érzésem, egy-egy blog olvasásakor, hogy sosem főz... (2010.11.02. 14:56) A gasztroaffektálás természetrajza
  • Magdus01: Jó, jó a rigójancsi, de nekem van egy jobb. A tésztája liszt nélküli. Ha érdekel, majd megírom. (2010.04.09. 13:02) Háromnegyed rigójancsi

Tökmagolaj mártogatós - közkívánatra

2009.10.26. 14:07 - húsgombóc

Címkék: kenyér gombaleves tökmagolaj dióssajt

Többen kérték, hogy osszam meg a zöldkenyerem receptjét, a gyártási titkokat. :)

Hogy miről is van szó, itt a legfrissebb sütés:

 

Bevallom, ennél egyszerűbb recept talán a zsíroskenyérhagymával.

Ugyanis készen vett, 1 kg kenyérlisztet dagasztok melegvízzel és kb. egy deci tökmagolajjal. Nem mérek, csak megborítom az olajos palackot.

Jól kidolgozom, hagyom kelni meleg helyen 40-50 percig.

Ezután ketté veszem a megkelt tésztát. Fele őzgerincben, fele pedig muffin sütőben kel további fél órát.

Ezután 200 C fokos sütőben 20 perc alatt megsül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még melegen, sózótt tökmagolajba mártogatva a legfinomabb.

Mellette öregcsertői dióssajtot láttok. Nagyon finom önmagában is, de vasárnap, a gombaszedő gyors ebédjeként, szárított vegyes-gombalevesbe került sűrítményként.

Nem volt rossz ötlet beledobni.

A bejegyzés trackback címe:

https://husgomboc.blog.hu/api/trackback/id/tr431476208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2009.12.11. 11:50:59

Még nincs eléggé tél? :-) Azt ígérted, hogy ha tél lesz és hideg, majd jól folytatod a blogot. A japán élményeidre pl. egyfolytában kíváncsi lennék.

húsgombóc · http://husgomboc.blog.hu 2009.12.16. 14:06:52

@m e o w:
Jaj, akkor tényleg kell írnom. Minden blogom (ez a második) megbukik, mert nem vagyok tehetséges firkász. (értsd: lusta)
Egyébként is már mindent megírtak mások. Receptben is, egyebekben is. :)
Azér' Japánról írok.


süti beállítások módosítása