Többen kérték, hogy osszam meg a zöldkenyerem receptjét, a gyártási titkokat. :)
Hogy miről is van szó, itt a legfrissebb sütés:
Bevallom, ennél egyszerűbb recept talán a zsíroskenyérhagymával.
Ugyanis készen vett, 1 kg kenyérlisztet dagasztok melegvízzel és kb. egy deci tökmagolajjal. Nem mérek, csak megborítom az olajos palackot.
Jól kidolgozom, hagyom kelni meleg helyen 40-50 percig.
Ezután ketté veszem a megkelt tésztát. Fele őzgerincben, fele pedig muffin sütőben kel további fél órát.
Ezután 200 C fokos sütőben 20 perc alatt megsül.
Még melegen, sózótt tökmagolajba mártogatva a legfinomabb.
Mellette öregcsertői dióssajtot láttok. Nagyon finom önmagában is, de vasárnap, a gombaszedő gyors ebédjeként, szárított vegyes-gombalevesbe került sűrítményként.
Nem volt rossz ötlet beledobni.