Márminthogy itt, a blogban.
Szeretem az egyszerű, és gyorsan elkészíthető dolgokat, de nem sajnálom az időt egy-egy bonyolultabb kajától sem.
Gombabomba
Bármilyen, de legjobb a vegyes, hagymán párolt gombamix. Főtt rizzsel, ízlés szerint fűszerezve összekeverem, hozzávágok egy-két tojást (a keverék mennyiségétől függően),majd vmilyen éppen kéznél levő formába öntve megsütöm.
(A sütőket mindig sütőpapírral bélelem, mert nem szeretem mosogatni a kelleténél trutyisabb edényeket, valamint könnyű kipiszkálni az adott ételt az adott formából. Kivétel a cserép edény.)
1. Sütés előtti pillanatok. A közepébe nyomtam egy egész vargányát. Ott látszik a kis kalapja. Bronzos volt.
2. Következő kép, az sütés utáni pillanat.ű
3. Majd a tálalás, néhány almaszelettel.
4. Az utolsó képen a megdézsmált felfújt, előtérben a felnegyedelt gombával.