Culinare necesse est!

Mindenfőző-mindenevő vagyok. Váncsa rajongó, már a Gróf Rétestészta óta, kb. Bár ez nem recept volt.

Friss topikok

  • húsgombóc: @juhizs: vedd úgy, hogy meghívtalak egy töltött akármire. (2012.06.26. 21:39) Átlagos délelőtt
  • húsgombóc: @zold290: Oppsz! Ritkán nézek be. :) Van egy csomag Hosan tip. pohánka tésztám, és valóban 67 % b... (2012.06.22. 10:43) Hogy készül a soba tészta - Japán 4.
  • húsgombóc: Igen, kása is lehet - akár sósan, akár édesen. (2012.05.24. 14:03) Pohánka =hajdina
  • húsgombóc: @zsanuária: Egyetértek. :) Néha nemkem is az az érzésem, egy-egy blog olvasásakor, hogy sosem főz... (2010.11.02. 14:56) A gasztroaffektálás természetrajza
  • Magdus01: Jó, jó a rigójancsi, de nekem van egy jobb. A tésztája liszt nélküli. Ha érdekel, majd megírom. (2010.04.09. 13:02) Háromnegyed rigójancsi

Finom teasütemény - sok munkával

2008.07.19. 19:09 - húsgombóc

Kedvenc teasüteményem a felemás. Sok munka van vele, időrabló és türelemölő.:)

A négy tálcán 320 korong van! A többi még sütőben, deszkán...

A receptje közismert, gondolom sokan sütik - én mindig dupla adagot készítek, mert egyrészt eltartható (?) ezt még ki kell tapasztalni. :)
Másrészt, ha már rászánok ennyi időt, legyen értelme a munkának.
A dupla adag 1 kg liszt, 40 dkg margarin,  40 dkg cukor, 4 tojás, 2 sütőpor, 2 vaniliáscukor és a felébe kakaópor. A felezett adagokat külön gyúrom össze. Régebben összegyúrtam az egészet, majd elfelezve, utólag tettem bele a kakaót. Sokkal jobb külön a fehéret és külön a sötétet. Jobban keveredik, és nem száll összevissza a kakaópor. Hűtőbe teszem, és mindig csak annyit veszek ki, ami megtölt egy tepsit. Amikor kihűlt (mert a kézmelegtől nagyon puha lesz) lisztes deszkán kisodrom, max. 4-5 mm-esre, feldagad úgyis.
Kis pogácsaszaggatóval karikázom, egy szabvány tepsibe 8x8 = 64 db fér. Sütőpapíron sütöm, 180 fokon. Hamar megsül, vigyázni kell mert könnyen megég.

Amikor készen van az összes: kb. 440 korong! - megkenem lekvárral. Legjobb a ribizli, de minden savanykás és édes  mehet bele, ízlés szerint. Összeragasztom. Holnapra, vagy két nap múlva omlós sütink lesz. Hamar elfogy, ezért is kell dupla adag.

 

 Lehet enni mogyoróvajjal is! De pikáns lekvárral finomabb.

Fémdobozban hetekig eláll(hat).

A bejegyzés trackback címe:

https://husgomboc.blog.hu/api/trackback/id/tr95575914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása