Kedvenc teasüteményem a felemás. Sok munka van vele, időrabló és türelemölő.:)
A négy tálcán 320 korong van! A többi még sütőben, deszkán...
A receptje közismert, gondolom sokan sütik - én mindig dupla adagot készítek, mert egyrészt eltartható (?) ezt még ki kell tapasztalni. :)
Másrészt, ha már rászánok ennyi időt, legyen értelme a munkának.
A dupla adag 1 kg liszt, 40 dkg margarin, 40 dkg cukor, 4 tojás, 2 sütőpor, 2 vaniliáscukor és a felébe kakaópor. A felezett adagokat külön gyúrom össze. Régebben összegyúrtam az egészet, majd elfelezve, utólag tettem bele a kakaót. Sokkal jobb külön a fehéret és külön a sötétet. Jobban keveredik, és nem száll összevissza a kakaópor. Hűtőbe teszem, és mindig csak annyit veszek ki, ami megtölt egy tepsit. Amikor kihűlt (mert a kézmelegtől nagyon puha lesz) lisztes deszkán kisodrom, max. 4-5 mm-esre, feldagad úgyis.
Kis pogácsaszaggatóval karikázom, egy szabvány tepsibe 8x8 = 64 db fér. Sütőpapíron sütöm, 180 fokon. Hamar megsül, vigyázni kell mert könnyen megég.
Amikor készen van az összes: kb. 440 korong! - megkenem lekvárral. Legjobb a ribizli, de minden savanykás és édes mehet bele, ízlés szerint. Összeragasztom. Holnapra, vagy két nap múlva omlós sütink lesz. Hamar elfogy, ezért is kell dupla adag.
Lehet enni mogyoróvajjal is! De pikáns lekvárral finomabb.
Fémdobozban hetekig eláll(hat).