Culinare necesse est!

Mindenfőző-mindenevő vagyok. Váncsa rajongó, már a Gróf Rétestészta óta, kb. Bár ez nem recept volt.

Friss topikok

  • húsgombóc: @juhizs: vedd úgy, hogy meghívtalak egy töltött akármire. (2012.06.26. 21:39) Átlagos délelőtt
  • húsgombóc: @zold290: Oppsz! Ritkán nézek be. :) Van egy csomag Hosan tip. pohánka tésztám, és valóban 67 % b... (2012.06.22. 10:43) Hogy készül a soba tészta - Japán 4.
  • húsgombóc: Igen, kása is lehet - akár sósan, akár édesen. (2012.05.24. 14:03) Pohánka =hajdina
  • húsgombóc: @zsanuária: Egyetértek. :) Néha nemkem is az az érzésem, egy-egy blog olvasásakor, hogy sosem főz... (2010.11.02. 14:56) A gasztroaffektálás természetrajza
  • Magdus01: Jó, jó a rigójancsi, de nekem van egy jobb. A tésztája liszt nélküli. Ha érdekel, majd megírom. (2010.04.09. 13:02) Háromnegyed rigójancsi

Sava-sava-savanyú......

2012.09.24. 12:02 - húsgombóc

Címkék: hordós vegyes savanyúság

НАСТУПИЛА ОСЕН!

Vagyis itt az idő, hogy savanyúságot tegyünk el télire. Hozzávalók a képen. Megfelelő méretre aprítva, hordóba rétegezve lerakjuk. 6 kg. zöldféléhez 40 dkg cukor, 10 dkg só, bors, koriander, mustármag, torma, némi borkén, valamint 3,5 dl 20%-os ecet.

Ezeket összekeverjük, langyosra melegítjük és zöldségekre öntjük. Víz nem kell, mert  az érlelés ideje alatt a zöldfélék bőséges levet eresztenek.

DSCN7431 (640x480).jpg

DSCN7443 (640x480).jpg

Egy hónap múlva finom savanyúságunk lesz. Ezek tavalyi képek, tegnap készült az idei második adag, ebbe apró görögdinnyék is kerültek.

A bejegyzés trackback címe:

http://husgomboc.blog.hu/api/trackback/id/tr314799075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.