Culinare necesse est!

Mindenfőző-mindenevő vagyok. Váncsa rajongó, már a Gróf Rétestészta óta, kb. Bár ez nem recept volt.

Friss topikok

  • húsgombóc: @juhizs: vedd úgy, hogy meghívtalak egy töltött akármire. (2012.06.26. 21:39) Átlagos délelőtt
  • húsgombóc: @zold290: Oppsz! Ritkán nézek be. :) Van egy csomag Hosan tip. pohánka tésztám, és valóban 67 % b... (2012.06.22. 10:43) Hogy készül a soba tészta - Japán 4.
  • húsgombóc: Igen, kása is lehet - akár sósan, akár édesen. (2012.05.24. 14:03) Pohánka =hajdina
  • húsgombóc: @zsanuária: Egyetértek. :) Néha nemkem is az az érzésem, egy-egy blog olvasásakor, hogy sosem főz... (2010.11.02. 14:56) A gasztroaffektálás természetrajza
  • Magdus01: Jó, jó a rigójancsi, de nekem van egy jobb. A tésztája liszt nélküli. Ha érdekel, majd megírom. (2010.04.09. 13:02) Háromnegyed rigójancsi

Pohánka =hajdina

2012.05.23. 18:58 - húsgombóc

Címkék: hajdina pohánka

Minap kaptam egy csomag soba tésztát. A kötelező magyar nyelvű tiketten olvasható - pohánka liszt akárhány % . Mi??? hallottam már ezt a szót, de nem tudtam a jelentését.

Valami növény, az rendben volt. Egyébként meg pohánka - Sopánka... művész úr - jutott eszembe.

Gugli a barátod, és persze  rögtön ott volt előttem a szócikk. Pohánka = hajdina.http://www.balintgazda.hu/aktualis-kert/julius/mire-valo-a-pohanka.html

Egyébként az Őrségben termesztették, annak idején. A hurkába rizs helyett is ez került.

Néha köretként használom. Még gyógyhatása is van.

http://www.hazipatika.com/gyogynovenytar/hajdina_kozonseges_pohanka/61

A bejegyzés trackback címe:

http://husgomboc.blog.hu/api/trackback/id/tr744542264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

juhizs 2012.05.23. 21:10:05

Hát a hajdina, mint kásaként van az agyamban, bár még soha nem ettem, vagy nem tudok róla ;-)

húsgombóc · http://husgomboc.blog.hu 2012.05.24. 14:03:34

Igen, kása is lehet - akár sósan, akár édesen.