Culinare necesse est!

Mindenfőző-mindenevő vagyok. Váncsa rajongó, már a Gróf Rétestészta óta, kb. Bár ez nem recept volt.

Friss topikok

  • húsgombóc: @juhizs: vedd úgy, hogy meghívtalak egy töltött akármire. (2012.06.26. 21:39) Átlagos délelőtt
  • húsgombóc: @zold290: Oppsz! Ritkán nézek be. :) Van egy csomag Hosan tip. pohánka tésztám, és valóban 67 % b... (2012.06.22. 10:43) Hogy készül a soba tészta - Japán 4.
  • húsgombóc: Igen, kása is lehet - akár sósan, akár édesen. (2012.05.24. 14:03) Pohánka =hajdina
  • húsgombóc: @zsanuária: Egyetértek. :) Néha nemkem is az az érzésem, egy-egy blog olvasásakor, hogy sosem főz... (2010.11.02. 14:56) A gasztroaffektálás természetrajza
  • Magdus01: Jó, jó a rigójancsi, de nekem van egy jobb. A tésztája liszt nélküli. Ha érdekel, majd megírom. (2010.04.09. 13:02) Háromnegyed rigójancsi

A gasztroaffektálás természetrajza

2010.10.31. 18:54 - húsgombóc

címen olvashattok egy igen elgondolkodtató írást Cserna-Szabó Andrástól, az ÉS-ben.

Alcíme: A magyar kulináris gondolkodásjelen állapotáról egy pacalrecept kapcsán

Aki esetleg nem előfizető, természetesen a www.es.hu -n is elolvashatja.

Érdemes.

A bejegyzés trackback címe:

https://husgomboc.blog.hu/api/trackback/id/tr72412145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsanuária 2010.11.01. 13:19:53

Elolvastam a cikket, minden szavával egyetértek, sajnos ez a mai valóság, Cserna-Szabó még csak nem is túloz.
Elég egy pár menő gasztroblogon is körülnézni, nem látnak a sznobságtól, a kivagyiságtól, olyan hozzávalókat kevernek-kavarnak, hogy soha senki meg nem enné, se ki nem próbálná, és van mindegyiknek egy kommentező holdudvara, akik mindenre ájultan lihegnek a csodálattól, de egy rántást nem tudnak összeütni. Hát sajna ez van. Siralmas.
Én azokat a bloggereket szeretem, akik előjönnek a nagymamájuk receptjeivel, vagy valamelyik tájegységünk ételeivel, mert ezeket kellene megőriznünk és továbbadnunk.

húsgombóc · http://husgomboc.blog.hu 2010.11.02. 14:56:15

@zsanuária:
Egyetértek. :)
Néha nemkem is az az érzésem, egy-egy blog olvasásakor, hogy sosem főzött az írója, úgy igazából.
Amit Cserna hiányol, a gasztro-lexikon, vagy hasonló összefoglaló mű - hát, az engem is nagyon érdekelne.


süti beállítások módosítása