Culinare necesse est!

Mindenfőző-mindenevő vagyok. Váncsa rajongó, már a Gróf Rétestészta óta, kb. Bár ez nem recept volt.

Friss topikok

  • húsgombóc: @juhizs: vedd úgy, hogy meghívtalak egy töltött akármire. (2012.06.26. 21:39) Átlagos délelőtt
  • húsgombóc: @zold290: Oppsz! Ritkán nézek be. :) Van egy csomag Hosan tip. pohánka tésztám, és valóban 67 % b... (2012.06.22. 10:43) Hogy készül a soba tészta - Japán 4.
  • húsgombóc: Igen, kása is lehet - akár sósan, akár édesen. (2012.05.24. 14:03) Pohánka =hajdina
  • húsgombóc: @zsanuária: Egyetértek. :) Néha nemkem is az az érzésem, egy-egy blog olvasásakor, hogy sosem főz... (2010.11.02. 14:56) A gasztroaffektálás természetrajza
  • Magdus01: Jó, jó a rigójancsi, de nekem van egy jobb. A tésztája liszt nélküli. Ha érdekel, majd megírom. (2010.04.09. 13:02) Háromnegyed rigójancsi

Kárászi gombafesztivál - főzőverseny I.hely :)

2009.07.13. 15:18 - húsgombóc

Címkék: zöldségleves főzőverseny tócsi gombafesztivál

 

El vagyok maradva egy csomó bejegyzéssel, de most megpróbálok viszonylag friss lenni.

Hétvégén Kárászon voltunk, a IV. Gombafesztiválon. Kis csapatunk, a Netgombász Egyesület színeiben indult a főzőversenyen. Nagy meglepetésünkre elsők lettünk a gombás menüvel. A férjem felséges zöldséglevest tud főzni, ezért beajánlottam, legyen ő az első fogás gazdája. Másodikként ,szyssz és lilapereszke alkotása: tócsiágyon erdeigombás ragu szerepelt, majd desszert következett: kandírozott gévagombával kevert túrós rolád.

 

 

 

 

 

 

Kevés szalonnát kiolvasztva, plusz víz - apróra vágott hagymát párolunk.
Ha többféle hagymánk van, nosza, bele mindegyikből.
Közben a megtisztított fehér-, és sárgarépákat felkarikázzuk, zellert és két-három szem krumplit kockára vágunk. Petrezselyemből, zellerlevélből nagy csokrot kötünk, ha van megmosunk kevés kelkáposzta levelet, néhány karfiolrózsát. (ha nincs az sem baj)
Jöhet hozzá még egy maroknyi borsó is, zsenge borsóhüvely - ha tavasszal főzünk. Zöldpaprika, paradicsom, kettészelve, pár szál zöldbab csak előnyére válik.
Ezt a zöldségmixet ráhelyezzük a hagymaágyra, néhány percig pároljuk, megszórjuk pirospaprikával (kevés erőset is lophatunk bele), borssal, sóval, majd felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel. Nem szórunk bele más fűszert, a felsoroltak elég sokféle ízt adnak, ezeket bármilyen aromás fűszerrel kár lenne elnyomni.
Amikor a zöldségek puhulni kezdenek, beledobunk kevés gombát.
Ha van frissen szedett, kemény, ropogós galamb, ha nincs, jöhet némi szárított vargánya - ez is évszaktól függő...
Amikor megfőtt, kiemeljük a levélcsokrot és már tálalhatjuk is a zsenge tavaszi, vagy az erősebb aromájú téli változatot.
Tulajdonképpen mindenféle zöldséget felhasználhatunk, ami kéznél van és leves alapanyag lehet. Mennyiséget nem írunk, minden a fogyasztók számától és a rendelkezésre álló anyagtól függ.
 

A gombácskáim is szerepeltek,

 

 

 

 

és a gombás tasakok is.

 

 

 

 

 

 

A többi recept itt:  http://www.kozosgomba.blogspot.com/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://husgomboc.blog.hu/api/trackback/id/tr61243799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása