Culinare necesse est!

Mindenfőző-mindenevő vagyok. Váncsa rajongó, már a Gróf Rétestészta óta, kb. Bár ez nem recept volt.

Friss topikok

  • húsgombóc: @juhizs: vedd úgy, hogy meghívtalak egy töltött akármire. (2012.06.26. 21:39) Átlagos délelőtt
  • húsgombóc: @zold290: Oppsz! Ritkán nézek be. :) Van egy csomag Hosan tip. pohánka tésztám, és valóban 67 % b... (2012.06.22. 10:43) Hogy készül a soba tészta - Japán 4.
  • húsgombóc: Igen, kása is lehet - akár sósan, akár édesen. (2012.05.24. 14:03) Pohánka =hajdina
  • húsgombóc: @zsanuária: Egyetértek. :) Néha nemkem is az az érzésem, egy-egy blog olvasásakor, hogy sosem főz... (2010.11.02. 14:56) A gasztroaffektálás természetrajza
  • Magdus01: Jó, jó a rigójancsi, de nekem van egy jobb. A tésztája liszt nélküli. Ha érdekel, majd megírom. (2010.04.09. 13:02) Háromnegyed rigójancsi

Diós-,mákoskalács disznóölésre

2008.10.21. 18:59 - húsgombóc

Címkék: makos dios kalacs kelt

Csütörtökön levágjuk Dezsőt. Ezzel emlékezünk meg, a sötét, beszolgáltatós 50-es évekről és ünnepeljük a forradalmat. Stílusos, nem?

A  sok hús, kása és zsírszag mellé jólesik majd egy kis desszert, hagyományosan kalács, dióval, mákkal töltve.

 

Mint a tüdő a fazékból

Kidagadok én!

 

 

 

 

 

Egyszerű kelt tészta, 1 kg liszt, 2 tojássárgája, 8 dkg élesztő tejben futtatva, kevés olaj, só, porcukor.

 

Négy bucira osztottam, majd megtöltöttem őket dióval és mákkal.

 

 

 

 

 

 

Az egyik mákos kapott egy kis szilvadzsemet, a másik pedig fahéjat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kisült-e már?

 

 

 

 

 

 

Szeletelve később, majd a disznótoros posztban. Az illata jóóóóó!!!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://husgomboc.blog.hu/api/trackback/id/tr25725159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.