Culinare necesse est!

Mindenfőző-mindenevő vagyok. Váncsa rajongó, már a Gróf Rétestészta óta, kb. Bár ez nem recept volt.

Friss topikok

  • húsgombóc: @juhizs: vedd úgy, hogy meghívtalak egy töltött akármire. (2012.06.26. 21:39) Átlagos délelőtt
  • húsgombóc: @zold290: Oppsz! Ritkán nézek be. :) Van egy csomag Hosan tip. pohánka tésztám, és valóban 67 % b... (2012.06.22. 10:43) Hogy készül a soba tészta - Japán 4.
  • húsgombóc: Igen, kása is lehet - akár sósan, akár édesen. (2012.05.24. 14:03) Pohánka =hajdina
  • húsgombóc: @zsanuária: Egyetértek. :) Néha nemkem is az az érzésem, egy-egy blog olvasásakor, hogy sosem főz... (2010.11.02. 14:56) A gasztroaffektálás természetrajza
  • Magdus01: Jó, jó a rigójancsi, de nekem van egy jobb. A tésztája liszt nélküli. Ha érdekel, majd megírom. (2010.04.09. 13:02) Háromnegyed rigójancsi

Tea break - with maplesyrup

2008.07.19. 18:21 - húsgombóc

 (A recepteskönyajándékozóblogger ujjai látszanak a jobb felső sarokban. Asszem' ízlett neki a süti. Udvarias, jónevelt fiatalember.  :))

Az előző posztban mutatott régi recepteskönyv leírása szerint megsütöttem a képen látható süteményt. Nem volt valami extra finom,  juharszirup nincs benne, barnacukorral készült, ezért  ilyen sötét. A tetején némi vagdalt mandula van.

A szirupot ráöntve fogyasztottuk, maple ízesítésű teával. Édesítőként maple cukrot használhattunk volna, de mindenki a natur teát szereti.

 

 

 

 

 

 

A recept:  Golden maple cake

2 csésze szitált liszt
3 teáskanál sütőpor (egy zacskó)
fél csésze vaj/margarin
1 csésze cukor
3 tojássárgája, jól felverve
háromnegyed csésze tej, vagy amennyi kell
1 teáskanál vanília

A lisztet és a sütőport összekeverjük (átszitáljuk. Sokáig azt hittem, hogy régen az esetleges lisztkukacok miatt szitáltak csak, de magam is rájöttem, hogy jobb szitált liszttel dolgozni, lazít és jobban keveredik az egyéb hozzávalókkal.)
A vajat és a cukrot jó habosra felverjük, hozzáadjuk a tojást, majd a lisztet és szükség szerint tejet. Kb. 180 C fokos sütőben 50 percig sütjük. A tésztába lehet keverni kevés cukrozott gyümölcsöt ( én  legjobban a BackMit kandírozott gyümölcskeveréket szeretem).
Tetejére vágott diót, vagy mandulaforgácsot szórhatunk. Kicsit száraz tészta, de sziruppal vagy más sodóval finom.

A bejegyzés trackback címe:

http://husgomboc.blog.hu/api/trackback/id/tr100575881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

magrat 2008.07.22. 15:18:15

El kell mondanom, hogy a süti tényleg fincsi volt, maplesziruppal meg ....nyammmnyammm

Bolhika50 2010.01.27. 21:59:30

jól hangzik, de átlehetne írni a mennyiségeket grammra vagy dekára, csésze helyett?
Hogy lehet a vajat csészével mérni,ha darabos?

húsgombóc · http://husgomboc.blog.hu 2010.01.29. 14:11:06

Rendben, dolgozom rajta.
Olvasztott vaj?