Culinare necesse est!

Mindenfőző-mindenevő vagyok. Váncsa rajongó, már a Gróf Rétestészta óta, kb. Bár ez nem recept volt.

Friss topikok

  • húsgombóc: @juhizs: vedd úgy, hogy meghívtalak egy töltött akármire. (2012.06.26. 21:39) Átlagos délelőtt
  • húsgombóc: @zold290: Oppsz! Ritkán nézek be. :) Van egy csomag Hosan tip. pohánka tésztám, és valóban 67 % b... (2012.06.22. 10:43) Hogy készül a soba tészta - Japán 4.
  • húsgombóc: Igen, kása is lehet - akár sósan, akár édesen. (2012.05.24. 14:03) Pohánka =hajdina
  • húsgombóc: @zsanuária: Egyetértek. :) Néha nemkem is az az érzésem, egy-egy blog olvasásakor, hogy sosem főz... (2010.11.02. 14:56) A gasztroaffektálás természetrajza
  • Magdus01: Jó, jó a rigójancsi, de nekem van egy jobb. A tésztája liszt nélküli. Ha érdekel, majd megírom. (2010.04.09. 13:02) Háromnegyed rigójancsi

Cena: 5 rubel

2008.07.19. 20:07 - húsgombóc

Nagyon kedves topiktárstól, akivel azonos a hobbink, és időnként összefutunk, kaptam egy szerkentyűt:

Hú, ez mi? Amikor szétnyitottam látom án, hogy kis gombaformák vannak belül, olyan, mint egy gorfrisütő. Orosz módra, mert orosz darab, 5 rubelért adták annak idején a GUM áruházban. É másutt.

Ha sütő, hát süssünk benne! De mit és hogyan?

Hihetetlen szerencsém volt, azon a találkozón, amikor a sütő hozzám került, részt vett egy hazánkban élő orosz hölgy, aki megígérte, küld nekem receptet.

Igéret szép szó, meg is kaptam hamarosan, köszönöm.  Végre, három hónap múltán időm is lett kipróbálni. (Ma egész nap sütöttem.)

Elkészítettem a tésztát, ami meglepő módon alig tért el az előbbi posztban leírt süteményétől. Szintén hidegen kell tartani, és dagad,dagad....

Az első adagot - ismeretek hiányában -  úgy tettem bele, hogy mindkét oldali gombaformába nyomtam  tésztát, aztán összecsukva sütőbe vele. Pár perc múlva minden oldalán folyott ki a tészta.
(Melyik is volt az a film, amiben a pékség vagányai tésztát tesznek a kicsit fogyatékos segéd szekrényébe, és ez műszak végére "kikel"?  Virágot Algernonnak, jól emlékszem?) Na, ez jutott eszembe, és már láttam, hogy, mint a purhab, elönti a házat az orosz sütemény. (lásd még: az oroszok már a spájzban/sütőben vannak!)

Háromszor kellett kiszednem, és levakarnom, mire az első adag átsült. Ám a tapasztalat meghozta gyümölcsét (képzavar) - a következőkben nagyon formás kis gombicák készültek. Befejezés holnap. 

 Másnap készítettem keserűcsoki mázat a gombafejekre, belemártogattam és hamm..
majdnem mindet megettük, mire észbekaptam, hogy fotózni is kellene a készárut.

Finom, könnyű, mint a babapiskóta.

Már agyalok a sós-gombás változatán, a IV.NGT-re.

Hála M.-nek.

A bejegyzés trackback címe:

http://husgomboc.blog.hu/api/trackback/id/tr16575968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

liscsim 2008.07.21. 12:02:35

Köszönöm, én a sós változatból kérek majd...

Zsuzsa · http://habolondneszeddle.blogspot.com/ 2008.07.21. 12:35:13

Hát ezek nagyon mutatósak, micsoda remek szerkentyű!!
Megragadnám az alkalmat, hogy jelezzem, én az édes verziót IS szívesen kipróbálnám. :)

húsgombóc · http://husgomboc.blog.hu 2008.07.21. 12:58:59

Ha sikerülnek a kisérletek, lesz többféle változat. :)

magrat 2008.07.22. 15:16:53

"Na, ez jutott eszembe, és már láttam, hogy, mint a purhab, elönti a házat az orosz sütemény."

Ezen széjjel röhögtem magam. Már láttam magam előtt, ahogy a gombasütik kiömlenek az ablakon...:)

Macikapitány · http://macikapitany.blogspot.com/ 2008.07.25. 00:13:50

Nagyon finom volt. Ez a harmadik gombafaj, amit szívesen fogyasztok. Még, még!

Katafolt · http://katafolt.blogspot.com/ 2008.07.28. 08:28:26

Nézz be hozzám,kérlek!

Demény Monika · http://www.mammka.blogspot.com 2008.07.28. 10:16:58

Ez egy kincs akkor neked!!! Nekem időnként a gofrisütőből fut kis tészta! De most már uralom a helyzetet.:)

Zsuzsa · http://habolondneszeddle.blogspot.com/ 2008.08.03. 20:58:09

A csokis és a sós is nagyon finom volt! Szeretném elkérni a sós receptjét, bár ilyen csudagép hiányában csak minimuffin-formában tudom csak megsütni. :)