Szóval végre - face to face - kapcsolatba kerültem némi kucsmagombával. Eddig csak képről és mesékből ismertem. Nem én találtam, vettem. Na, erre kellett vetemedjek, szégyenszemre - de sajnos mostanában nem volt időm, lehetőségem gombászni. Mire meg lenne, arra lefut a kg.szezon.
Itt a "drágaszágom" (szó szerint is)
Halat sütöttem, rizskörettel és savanyú szilvával. Ehhez gondoltam, hogy kipróbálom a kucsmát. Nagyobb részét hagymán párolva, néhányat csak blansírozva lefagyasztottam.
A többiből pedig gombásrétest sütöttem.
A friss felszeletelt kucsmát és néhány szárított vargányát, illatos rókát, trombitát megpároltam só,bors,kakukk és borsikafűvel, majd egy jó marék rizst dobtam rá, puhuljanak együtt.
Mirelit levelestésztába csavartam az elkészült gombarizottót és megsütöttem.
Hát ez így elég bizarr.
Így már nem annyira. Megszórtam egy kis reszeltsajttal.
Legközelebb vékonyabbra sodrom a tésztát, kicsit féltem, hogy átázik és szétesik, de nem.
A hallal és a szilvával tálaltam.
Igazat megvallva nem én találtam ki ezt a gombakaját. Az ötletet a Gombakalauz inyenceknek c. R&F Volk átal jegyzett könyvből vettem. Kicsit másképp, saját ízlésemhez alakítva készült el.
Elfogyott.
Hidegen is finom.