Culinare necesse est!

Mindenfőző-mindenevő vagyok. Váncsa rajongó, már a Gróf Rétestészta óta, kb. Bár ez nem recept volt.

Friss topikok

  • húsgombóc: @juhizs: vedd úgy, hogy meghívtalak egy töltött akármire. (2012.06.26. 21:39) Átlagos délelőtt
  • húsgombóc: @zold290: Oppsz! Ritkán nézek be. :) Van egy csomag Hosan tip. pohánka tésztám, és valóban 67 % b... (2012.06.22. 10:43) Hogy készül a soba tészta - Japán 4.
  • húsgombóc: Igen, kása is lehet - akár sósan, akár édesen. (2012.05.24. 14:03) Pohánka =hajdina
  • húsgombóc: @zsanuária: Egyetértek. :) Néha nemkem is az az érzésem, egy-egy blog olvasásakor, hogy sosem főz... (2010.11.02. 14:56) A gasztroaffektálás természetrajza
  • Magdus01: Jó, jó a rigójancsi, de nekem van egy jobb. A tésztája liszt nélküli. Ha érdekel, majd megírom. (2010.04.09. 13:02) Háromnegyed rigójancsi

Első főzésem

2008.03.10. 14:54 - húsgombóc

Címkék: gasztro könnyű gomba

Márminthogy itt, a blogban.

Szeretem az egyszerű, és gyorsan elkészíthető dolgokat, de nem sajnálom az időt egy-egy bonyolultabb kajától sem.

Gombabomba

Bármilyen, de legjobb a vegyes, hagymán párolt gombamix. Főtt rizzsel, ízlés szerint fűszerezve összekeverem, hozzávágok egy-két tojást (a keverék mennyiségétől függően),majd vmilyen éppen kéznél levő formába öntve megsütöm.

 

(A sütőket mindig sütőpapírral bélelem, mert nem szeretem mosogatni a kelleténél trutyisabb edényeket, valamint könnyű kipiszkálni az adott ételt az adott formából. Kivétel a cserép edény.) 

1. Sütés előtti pillanatok. A közepébe nyomtam egy egész vargányát. Ott látszik a kis kalapja. Bronzos volt.

2. Következő kép, az sütés utáni pillanat.ű

3. Majd a tálalás, néhány almaszelettel.

4. Az utolsó képen a megdézsmált felfújt,  előtérben a felnegyedelt gombával.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://husgomboc.blog.hu/api/trackback/id/tr51374314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

bléró 2008.10.15. 20:34:09

Megáll az eszem. Nem tudom, neked hány órából áll egy nap. Munka mellett, nemcsak megfőzöd, de le is fotózod, leírod...., hogy milyen szellemesen, az már csak a +, az összes kalapomat megemelem.